2013. január 14., hétfő

Egy ejszaka Bangkokban

2013 Januar 14

Eszembe jut par film cime ami jellemezheti Bangkokot. Nem gondolok most semmi rosszra:
- Fuss, ha kedves az eleted!
- Csak sex es mas semmi!
- A szomszed fuje mindig zoldebb

Bangkok nagyon erdekes varos. Az emberek nyuzsognek, az autosok es a motorosok szintugy. A gyalogosok es a biciklisek az utakon (nyugodtan kimondhatom) neha ugy erezhetik magukat mintha egy tulelo showban lennenek.

Az elso legfontosabb szabaly:  mindig, minden korulmenyek kozott ALKUDJ! Barhol, barmikor!
Sok helyen (bar inkabb a piacokon) sokszor a rendes ar feleig le lehet alkudni az arut!
Ha taxival akarsz kozlekedni, akkor a soforrel azelott uzletelj mielott beulnel hozza!



Bangkokban van egy ugy nevezett "Ejszakai piac". Itt vasarolhato ruha, cipok, kulonbozo kiegeszitok, szuvenirek es kis mennyisegben etel is.





Am van egy masik oldala is ennek az Ejszakai piacnak ahol egymast kovetik a pub-szerusegek, ahol fiatal lanyok szorakoztato "ping-pong" musorral keszulnek az oda latogato uriembereknek es turistaknak. Kulonbozo nevu, es tartalmu a musoruk. Akik parban latogatnak esetleg el Bangkok ezen utcaira, ajanlom, hogy vigyazzanak a parjaikra, mert a szolgaltato, aki kint ajanlgatja a lanyok musorait elegge "karöltő".

Nappal egy szep helyre sikerult el latogatnunk: Wat Pho- ba.


Rengeteg imadkozo ember es meg annal tobb Buddha szobor, kulonbozo szep, erdekes, kidolgozott epuletek hada tarult a szemunk ele.
Itt talalhato a hires "Fekvo Buddha" szobor, ami arannyal van bevonva, 46 meter hosszu es 15 meter magas. Ez a legnagyobb Buddha abrazolas. De ez a szobor csak 1 az ott talalhato tobb 1000 kozul.



Egy masik nagy elmenyunk az volt, amikor orakat setaltunk a Kinai negyedben.
A diszitesek, a hangulat, az emberek: mintha csak Kinaban lettunk volna.



Minden ami a kinaiakat jellemzi, az ott jelen volt: szines lampionok, az utcan keszitett kulonbozo etelek, a halak es gyumolcsok arulasa, az utcakon meggyujtott illatosito palcikak, es mindez oriasi mennyisegben osszezsufolva aranylag szuk helyen.

A kepek sajat keszitesuek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése